Siloz cereale - depozitare optimă a cerealelor și furajelor cu silozurile de la Gewa Masch

Silozuri cereale

Trimite-ne numele și telefonul tau și te sunam în maxim 2 ore!

Descoperiți gama noastră extinsă de silozuri pentru cereale de la Gewa Masch concepute pentru a oferi soluții de depozitare de înaltă calitate, durabile și eficiente. Silozurile noastre sunt fabricate în conformitate cu normele EUROCODE și ANSI/ASAE, utilizând oțel galvanizat S350GD de înaltă calitate, cu o toleranță elastică mare și o acoperire de zinc de minim 600 g/m², asigurând o rezistență superioară la coroziune.

Soluții Inovatoare și Personalizate:

 • Calitate și Durabilitate: Utilizăm oțel galvanizat de calitate superioară pentru a asigura durabilitatea și rezistența silozurilor noastre, oferind o soluție de depozitare sigură și de lungă durată.
 • Design Adaptable: Proiectăm silozuri personalizate bazate pe specificațiile și nevoile dumneavoastră, folosind cele mai recente tehnologii pentru a asigura eficiența și funcționalitatea.
 • Montaj Simplu și Eficient: Silozurile din tablă galvanizată sunt ușor de asamblat, menținând igiena produselor stocate și optimizând costurile de depozitare.
 • Soluții Personalizate: Experiența noastră ne permite să oferim soluții adaptate fiecărui client, ținând cont de factori precum clima, frecvența recoltelor și scopul utilizării cerealelor, pentru a determina cea mai potrivită soluție de depozitare.

Cum functioneaza?

Silozurile de cereale sunt elemente esențiale în agricultură, oferind soluții eficiente pentru stocarea pe termen lung a cerealelor, protejându-le de intemperii, dăunători și contaminare. Funcționarea silozurilor de cereale implică câteva principii cheie pentru a asigura conservarea optimă a produselor stocate.

Principii de Funcționare:

 • Depozitare Eficientă: Silozurile sunt concepute pentru a maximiza spațiul de depozitare vertical, economisind spațiu pe teren și facilitând stocarea unei cantități mari de cereale într-un volum compact.
 • Protecție și Siguranță: Oțelul galvanizat S350GD folosit în construcția silozurilor oferă o rezistență superioară la coroziune și o durabilitate îndelungată. Acoperirea de zinc de minim 600 g/m² asigură o barieră eficientă împotriva factorilor externi.
 • Asamblare Simplă: Designul modular și modul simplu de asamblare permit instalarea rapidă și eficientă a silozurilor, reducând timpul și costurile asociate cu construcția.
 • Menținerea Calității Produsului: Structura silozurilor garantează o bună circulație a aerului, prevenind apariția umezelii și a mucegaiului, contribuind astfel la menținerea calității cerealelor pe o perioadă îndelungată.
 • Personalizare: Proiectăm silozuri adaptate nevoilor specifice ale fiecărui client, luând în considerare factori precum climatul, frecvența recoltelor și scopul utilizării cerealelor, asigurând cea mai eficientă și adecvată soluție de depozitare.

Avantajele silozurilor metalice

Silozurile metalice fabricate din oțel galvanizat reprezintă o soluție de vârf pentru depozitarea cerealelor, combinând durabilitatea cu eficiența operațională. Iată câteva dintre avantajele cheie ale utilizării silozurilor metalice în gestionarea recoltelor:

 1. Durabilitate și Rezistență: Fabricate din oțel galvanizat de înaltă calitate, cu o toleranță mare la elasticitate și un strat de zinc de 600g/m², silozurile sunt proiectate să reziste în timp, protejând cerealele de condițiile exterioare.
 2. Eficiență în Producție: Utilizarea liniilor de producție automatizate permite fabricarea silozurilor într-un timp scurt, optimizând termenele de livrare și asamblare.
 3. Design Inovator: Ondularea de 104 mm a inelelor de perete contribuie la crearea unei structuri care minimizează reziduurile de cereale în timpul descărcării, asigurând un proces de golire eficient și complet.
 4. Versatilitate și Adaptabilitate: Silozurile pot avea grosimi diferite ale inelului de perete și diverse finisaje, adaptându-se la necesitățile specifice ale fiecărui client.
 5. Acces și Întreținere Ușoară: Ușa de acces este strategic plasată pe al doilea inel și pe acoperiș, iar scările din oțel galvanizat asigură un acces sigur pentru inspecție și întreținere.
 6. Protecție Avansată: Acoperișul silozurilor asigură o ventilație adecvată și este construit pentru a preveni intrarea apei. Sunt disponibile opțiuni suplimentare, cum ar fi pachetul anti-zăpadă, pentru o protecție sporită.
 7. Suport pentru Transportul Mecanizat: Acoperișul este proiectat să suporte transportul mecanizat, cu o capacitate care poate ajunge până la 1500 t/h, facilitând manipularea eficientă a cerealelor.

Dezavantajele silozurilor metalice

Deși silozurile metalice oferă multe avantaje pentru depozitarea cerealelor, există și anumite dezavantaje care trebuie luate în considerare:

 1. Conductivitate Termică: Oțelul are o conductivitate termică înaltă, ceea ce poate duce la fluctuații de temperatură în interiorul silozului. Acest lucru poate afecta calitatea cerealelor dacă nu sunt luate măsuri adecvate de izolare sau de control al temperaturii.
 2. Coroziunea: Deși stratul de zinc oferă o protecție semnificativă, silozurile metalice sunt susceptibile la coroziune, mai ales în medii umede sau sărate. Coroziunea poate reduce durabilitatea silozurilor și poate necesita întreținere sau înlocuire periodică.
 3. Costurile Inițiale: Investiția inițială într-un siloz metalic poate fi mai mare comparativ cu alte tipuri de silozuri, cum ar fi cele din beton sau lemn, mai ales atunci când sunt necesare caracteristici suplimentare de izolare sau protecție la coroziune.
 4. Expansiune și Contracție: Sub influența variațiilor de temperatură, metalul se poate expanda sau contracta, ceea ce poate afecta integritatea structurală a silozului pe termen lung dacă nu sunt prevăzute soluții de design adecvate.
 5. Izolare Acustică: Silozurile metalice pot avea o izolare acustică redusă, ceea ce poate fi un dezavantaj în zonele unde nivelul de zgomot trebuie controlat.
 6. Limitări în Modificare și Extindere: Modificările sau extinderea unui siloz metalic existent pot fi mai complexe și costisitoare comparativ cu alte materiale, datorită necesității de a se potrivi cu structura și designul existent.

Tipuri de silozuri

Silozurile sunt structuri esențiale pentru stocarea în masă a diferitelor materiale, inclusiv cereale, furaje, ciment, cărbune și multe altele. Există mai multe tipuri de silozuri, fiecare având caracteristici specifice care le fac potrivite pentru anumite aplicații și nevoi de stocare.

 1. Silozuri de Cereale: Special concepute pentru stocarea cerealelor, aceste silozuri sunt adesea fabricate din oțel galvanizat sau beton, oferind protecție împotriva intemperiilor și dăunătorilor.
 2. Silozuri de Ciment: Utilizate în industria construcțiilor, silozurile de ciment stochează cimentul și alte materiale pulverulente în condiții care previn umiditatea și aglomerarea.
 3. Silozuri de Furaje: Aceste silozuri sunt utilizate în ferme pentru stocarea furajelor pentru animale, contribuind la menținerea calității și proaspețimii hranei.
 4. Silozuri pentru Materiale Plastice: În industria prelucrării materialelor plastice, aceste silozuri sunt folosite pentru a stoca granulele de plastic înainte de procesarea lor.
 5. Silozuri Verticale: Cel mai comun tip de siloz, sunt eficiente pentru economisirea spațiului și pot fi construite din diverse materiale, inclusiv oțel, beton și lemn.
 6. Silozuri Orizontale: Aceste silozuri sunt mai potrivite pentru stocarea materialelor care necesită un acces ușor pentru încărcare și descărcare, fiind adesea folosite pentru furaje.
 7. Silozuri cu Ventilație: Proiectate pentru a menține un flux constant de aer, aceste silozuri sunt ideale pentru produsele care necesită condiții specifice de umiditate și temperatură pentru a preveni deteriorarea.
 8. Silozuri Modulare: Oferă flexibilitate în design și capacitate, permițând extinderea sau modificarea facilă în funcție de necesitățile de stocare.

Fiecare tip de siloz este proiectat pentru a îndeplini cerințele specifice ale materialelor stocate, asigurând o conservare optimă și eficientă a acestora. Alegerea tipului potrivit de siloz depinde de factori precum materialul de stocat, condițiile climatice, spațiul disponibil și bugetul alocat.

Silozuri cu fund plat

Silozurile cu fund plat sunt o opțiune populară în industria agricolă, fiind preferate pentru stocarea pe termen lung a cerealelor. Acestea oferă o serie de caracteristici care îmbunătățesc accesibilitatea, ventilația și securitatea, fiind astfel o alegere eficientă pentru fermieri și operatori de silozuri.

Caracteristici și Avantaje Principale:

Securitate Îmbunătățită: Prezența porții de acces cu contrapoartă previne deschiderea neautorizată pe durata depozitării, sporind securitatea stocului de cereale.

Sistem de Ventilație Eficient: Cadrul de ventilație include gratare perforate din oțel zincat, asigurând o circulație adecvată a aerului. Suprafața standard de ventilație este de 15%, putând fi extinsă până la 100% pentru a satisface nevoi specifice de aerisire.

Descărcare Laterală: Sistemul de descărcare laterală facilitează accesul și intervenția ușoară la transportorul central de descărcare, simplificând procedurile de întreținere periodică și maximizând eficiența operațională.

Flexibilitate în Depozitare: Fundul plat permite utilizarea maximă a spațiului interior al silozului, oferind flexibilitate în ceea ce privește volumul și tipul de cereale stocate.

Acces Ușor pentru Întreținere: Designul permite o accesibilitate simplificată pentru inspecții regulate și întreținere, contribuind la menținerea silozului în condiții optime pe termen lung.

Silozuri cu fund conic

Silozurile cu fund conic sunt proiectate pentru a facilita descărcarea eficientă a cerealelor și a altor materiale granulare, oferind soluții optimizate pentru stocare și accesibilitate. Aceste silozuri sunt recunoscute pentru designul lor care permite o evacuare completă și ușoară a conținutului.

Caracteristici și Avantaje Principale:

Structură de Susținere Robustă: Baza silozurilor cu fund conic este susținută de coloane zincate și profile laminate, creând o structură extrem de rezistentă la presiunile externe și la sarcinile interne generate de materialele stocate.

Montare Eficientă: Elementele de ancorare incluse facilitează o asamblare rapidă și sigură, permițând o montare ușoară și eficientă a silozului.

Descărcare Optimizată: Designul conic al fundului silozului asigură o descărcare gravitațională eficientă, minimizând necesitatea intervenției manuale și facilitând evacuarea completă a materialelor.

Menținere și Curățare Ușoară: Forma conică a fundului facilitează accesul pentru inspecție, întreținere și curățare, contribuind la menținerea igienei și la prelungirea duratei de viață a silozului.

Versatilitate în Utilizare: Silozurile cu fund conic sunt ideale pentru stocarea cerealelor, precum și a altor materiale granulare care necesită o evacuare facilă, făcându-le potrivite pentru o gamă largă de aplicații în agricultură și industrii conexe.

Silozuri de încărcare și de alimentare cu cereale

Silozurile de încărcare și de alimentare cu cereale sunt concepute pentru a facilita procesele de încărcare, descărcare și alimentare în sistemele de gestionare a cerealelor, asigurând eficiență și fiabilitate în manipularea produselor agricole.

Caracteristici și Avantaje Principale:

Construcție Robustă: Structura silozurilor este realizată din profile laminate rigide dublu-T, fabricate din oțel galvanizat la cald, garantând rezistență și durabilitate împotriva factorilor de mediu și a uzurii.

Adaptabilitate: Înălțimea standard de la sol este de 4500 mm, dar structura poate fi personalizată pentru a se potrivi diferitelor cerințe și nevoi specifice ale utilizatorilor, oferind flexibilitate în proiectare și utilizare.

Supervizare și Control al Calității: Prezența echipei noastre de supervizare și control al calității la instalarea fiecărui siloz asigură că asamblarea este efectuată corect și conform specificațiilor tehnice, garantând performanța optimă a silozului.

Eficiență în Operare: Silozurile de încărcare și alimentare sunt proiectate pentru a optimiza fluxul de cereale, asigurând o încărcare și descărcare rapidă și eficientă, ceea ce contribuie la îmbunătățirea productivității generale.

Ușurință în Întreținere: Designul considerat și materialele de calitate asigură că silozurile sunt ușor de întreținut și curățat, contribuind la menținerea igienei și la prelungirea duratei de viață a instalației.

Accesorii pentru silozuri metalice

Accesoriile pentru silozuri metalice îmbunătățesc funcționalitatea și eficiența acestor structuri, asigurând monitorizarea și menținerea condițiilor optime pentru stocarea cerealelor.

Principalele Accesorii și Beneficiile Lor:

Senzori de Nivel: Acești senzori oferă informații precise despre nivelul cerealelor din siloz, fie în puncte fixe, fie în mod continuu, ajutând la gestionarea eficientă a spațiului de stocare și la planificarea logistică.

Senzori de Temperatură și Umiditate: Esențiali pentru monitorizarea și controlul mediului intern, acești senzori previn deteriorarea cerealelor, permițând ajustări pro-active pentru a menține condiții ideale de depozitare.

Balustrade pentru Acoperiș: Aceste balustrade cresc siguranța lucrărilor de mentenanță efectuate pe acoperișul silozului, protejând personalul împotriva accidentelor.

Sisteme de Ventilație: Esențiale pentru menținerea calității cerealelor, sistemele de ventilație variază în funcție de specificul silozului și al materialului stocat, asigurând circulația aerului adecvată.

Ventilatoare: Acestea oferă o ventilație suplimentară, fiind cruciale în prevenirea problemelor cauzate de condensare.

Turbine: Selectate în funcție de necesarul de debit de aer și presiune, turbinele contribuie la o ventilație eficientă a silozului.

Sisteme de Răcire și Dezumidificare: Recomandate în perioade cu umiditate crescută, aceste sisteme ajută la menținerea unui mediu de stocare stabil, prevenind apariția mucegaiului sau a altor probleme legate de umiditate.

Accesoriile pentru silozuri metalice joacă un rol crucial în optimizarea și asigurarea eficienței în procesul de stocare a cerealelor, transformând silozurile simple în sisteme avansate de gestionare a depozitării. Senzorii de nivel și cei de temperatură și umiditate sunt instrumente esențiale care permit monitorizarea constantă și ajustările necesare pentru a asigura un mediu de stocare ideal, prevenind deteriorarea produselor.

În plus, elementele de siguranță, cum ar fi balustradele pentru acoperiș, și sistemele de ventilație, inclusiv ventilatoarele și turbinele, sunt vitale pentru menținerea calității cerealelor și pentru protejarea personalului. Implementarea sistemelor de răcire și dezumidificare evidențiază, de asemenea, un angajament față de adaptabilitate și prevenirea riscurilor asociate cu variațiile de umiditate.

Prin urmare, aceste accesorii nu numai că eficientizează gestionarea stocurilor și conservarea calității produselor agricole, dar adaugă și o dimensiune esențială de durabilitate și fiabilitate la infrastructura de stocare a cerealelor.

Oferim o gamă largă de silozuri de cereale atât după normativa EUROCODE cât și după normele ANSI / ASAE. Toate silozurile sunt fabricate din oțel galvanizat S350GD cu toleranță elastică mare și cu o acoperire minimă de 600 g/m² zinc.

Silozurile pentru cereale din tablă galvanizată sunt în prezent cea mai bună soluție pentru depozitare, datorită modului simplu de asamblare, a igienei pe care o păstrează și al costurilor scăzute pentru depozitare.

Proiectăm silozuri pe baza nevoilor dumneavoastră, prin intermediul celor mai noi tehnologii și folosim materiale de calitate superioară, în conformitate cu standardele în vigoare. Oțelul pe care îl folosim este mai rezistent la coroziune datorită procesului tehnologic pe care îl utilizăm și anume galvanizarea prin roluire cu zinc.

Experiența ne permite să oferim soluții personalizate pentru clienții noștri și astfel facem cercetări prealabile pentru a determina care este cea mai potrivită alternativă, în funcție de nevoile dumneavoastră. Printre factorii ce determină soluția finală se numără: clima, numărul de recolte anule precum și scopul în care vor fi utilizate cerealele.

Avantajele silozurilor pentru cereale:

 • Fabricate din oțel galvanizat, cu toleranță mare la elasticitate și strat de acoperire echivalent cu 600g/m² zinc.
 • Liniile de producție automatizate ne oferă posibilitatea de fabricare a instalațiilor într-un timp mai scurt.
 • Gama de ondulare de 104 mm creează inele de perete mai fine. Astfel, sunt evitate granulațiile rămase în timpul procesului de descărcare.

Date tehnice:

 • Silozurile pentru cereale au grosimi diferite ale inelului de perete, iar tabla poate avea finisaje diferite.
 • Ușă de acces situată pe al doilea inel, precum și pe acoperiș.
 • Scările de acces sunt fabricate din oțel galvanizat și concepute să fie sigure. Acestea oferă soluții optime pentru inspecție și întreținere.
 • Acoperișul asigură o ventilație adecvată, iar modul în care sunt construite previne intrarea apei. Opțional, puteți alege un pachet anti-zăpadă.
 • Acoperișul are o structură rezistentă la transportul mecanizat și poate ajunge la 1500 t/h.

Silozuri cu fund plat

 • Existenșa porții de acces cu contrapoarta care nu permite deschiderea acesteia pe întreaga perioadă a depozitării cerealelor conduce către o siguranță sporită în exploatarea bateriilor de silozuri.
 • Cadrul ventilației cuprinde gratare perforate din oțel zincat. Suprafața standard de ventilație este de 15% și poate ajunge la 100%.
 • Sistemul de descărcare laterală faciliteaza inteerventia mult mai usoara la transportorului central de descarcare a silozurilor in vederea efectuarii intretinerii periodice.

silozuri cereale cu fund plat

 

Silozuri cu fund conic

 • Structura de susținere este alcătuită din coloane zincate, îmbinate cu profile laminate, ce garantează rezistență ridicată împotriva presiunii externe.
 • Pentru o montare mai ușoară, silozul pentru cereale cu fund conic vine cu elemente de ancorare pentru o asamblare completă.

siloz cereale cu fund conic

Silozuri de încărcare și de alimentare cu cereale

Structura lor este alcătuită din profile laminate rigide dublu-T, construite din oțel galvanizat la cald. Înălțimea standard de la sol de 4500 mm, însă poate fi adaptată nevoilor dumneavoastră.

Echipa noastră de supervizare si control al calității este prezentă la fiecare instalație de siloz pentru a se asigura că aceasta este asamblată în conformitate cu specificațiile tehnice.

Silozuri de incarcare si alimentare cu cereale

Accesorii pentru silozuri metalice

 • Senzori de nivel - acestea sunt instrumente prin intermediul cărora nivelul produsului este măsurat în puncte fixe sau în mod continuu.
 • Senzori de temperatura si de umiditate - utilizati pentru măsurarea, monitorizarea și controlul temperaturii și umidității din interiorul silozurilor metalice in vederea prevenirii deteriorarii cerealelor. De asemenea, aceste sisteme includ suporti pentru sondele adaptate silozurilor metalice.
 • Balustrade pentru acoperiș - acestea cresc nivelul de siguranță, atunci când sunt efectuate lucrări de mentenanță pe acoperișul silozului metalic.
 • Ventilație - toate silozurile sunt echipate cu sisteme de ventilație. Acestea sunt alese în funcție de tipul de boabe, condițiile de mediu, capacitatea și dimensiunile silozului.

Ventilația este realizată prin:

 • Ventilatoare - care oferă ventilație suplimentară pentru produsele ce riscă să fie afectate de condensare.
 • Turbine - sistemul este determinat în funcție de debitul necesar de aer și presiune.
 • Sisteme de răcire - împreună cu sistemele de dezumidificare sunt recomandate pentru perioadele anului în care umiditatea este crescută.