Sisteme de măcinare și amestecare cereale

Trimite-ne numele și telefonul tau și te sunam în maxim 2 ore!

Descoperiți sistemele de măcinare și amestecare cereale oferite de Gewa Masch, esențiale pentru procesarea cerealelor și optimizarea liniei de producție agricolă. Aceste sisteme sunt proiectate pentru a transforma cerealele brute în produse finisate sau intermediare, adecvate pentru diverse aplicații, inclusiv alimentația animalelor, industria alimentară și alte sectoare industriale.

Măcinare Eficientă: Sistemele noastre de măcinare utilizează tehnologie avansată pentru a reduce cerealele la dimensiuni dorite, asigurând o granulație uniformă și păstrând în același timp calitățile nutritive ale cerealelor. Acestea sunt proiectate pentru a face față unor game largi de duritate și umiditate a cerealelor, oferind flexibilitate și eficiență în procesul de producție.

Amestecare Precisă: Complementare procesului de măcinare, sistemele noastre de amestecare sunt esențiale pentru combinarea diferitelor tipuri de cereale sau aditivi, asigurând un amestec omogen necesar pentru obținerea calității constante a produsului final. Sistemele de amestecare sunt proiectate pentru a oferi performanță, fiabilitate.

Sisteme de macinare cereale

Sistemele de măcinare cereale de la Gewa Masch reprezintă soluții esențiale pentru transformarea cerealelor în produse măcinate, adecvate pentru o varietate de aplicații industriale și agricole. Aceste sisteme sunt concepute pentru a asigura o măcinare eficientă și uniformă, îmbunătățind procesul de producție și calitatea produsului final.

Performanță și Eficiență:

 • Tehnologie Avansată: Utilizăm echipamente de ultimă generație pentru a asigura o măcinare precisă și uniformă a cerealelor, adaptată nevoilor specifice ale fiecărui client.
 • Flexibilitate: Sistemele noastre pot procesa o gamă largă de cereale, oferind ajustări ale granulației pentru a se potrivi cu diverse cerințe de procesare și aplicații finale.
 • Durabilitate: Construite pentru a rezista în medii de lucru solicitante, sistemele de măcinare cereale sunt robuste și fiabile, asigurând o operare îndelungată cu necesități minime de întreținere.
 • Control Optimizat: Dotate cu sisteme de control avansate, acestea permit monitorizarea și ajustarea procesului de măcinare pentru a optimiza eficiența și calitatea produsului.
 • Reducerea Costurilor: Eficiența și viteza procesului de măcinare contribuie la reducerea costurilor operaționale, oferind o soluție cost-eficientă pentru procesarea cerealelor.

Sisteme de amestecare cereale

Sistemele de amestecare cereale de la Gewa Masch sunt concepute pentru a asigura un amestec omogen și eficient al diferitelor tipuri de cereale sau ingrediente, fiind esențiale în procesul de producție pentru hrana animalelor sau alte produse agricole. Aceste sisteme combină tehnologie avansată cu design inovator pentru a îmbunătăți calitatea și consistența produselor finale.

Caracteristici și Avantaje Principale:

 • Amestec Omogen: Asigură o distribuție uniformă a ingredientelor, evitând segregarea și garantând calitatea constantă a amestecului final.
 • Flexibilitate: Capabile să gestioneze o gamă largă de materiale, de la cereale la aditivi, sistemele de amestecare pot fi configurate pentru a îndeplini cerințe specifice de producție.
 • Eficiență Ridicată: Proiectate pentru a maximiza productivitatea, aceste sisteme optimizează timpul de amestecare și reduc consumul de energie, crescând eficiența operațională.
 • Control și Monitorizare: Echipate cu sisteme de control, permit ajustări precise și monitorizarea în timp real a procesului de amestecare, asigurând rezultate optime.

Avantaje și dezavantajele silozurilor metalice

Avantaje:

Control Avansat: Integrarea controlului computerizat oferă precizie în gestionarea silozurilor, permițând crearea și stocarea a până la 50 de rețete diferite, gestionarea a 20 de componente și utilizarea a 10 căi de descărcare, optimizând procesul de producție.

Automatizare și Precizie: Tabloul de comandă permite controlul dependent de sarcină al morii cu ciocan și include un sistem de cântărire, asigurând corecția automată pentru o dozare exactă și eficientă.

Interfață Utilizator Prietenoasă: Operarea se face prin intermediul unui ecran extern și mouse USB, facilitând monitorizarea și ajustările necesare în procesul de gestionare a silozurilor. Există opțiunea de a alege un panoul tactil industrial pentru o mai mare comoditate.

Dezavantaje:

Dependență de Tehnologie: Complexitatea sistemului controlat de computer poate crea o dependență de tehnologie, ceea ce înseamnă că în cazul unor defecțiuni tehnice, întregul proces poate fi afectat.

Necesitatea Instruirii: Personalul trebuie să fie bine instruit pentru a opera și a înțelege sistemul computerizat, ceea ce poate necesita timp și resurse adiționale pentru formare.

Costuri Inițiale Mai Mari: Implementarea unui sistem computerizat poate crește costurile inițiale ale silozurilor metalice, deși aceste costuri pot fi amortizate în timp prin eficiența și precizia aduse procesului de producție.

Selectare și întreținere

Selectarea Echipamentelor:

 • Evaluarea Nevoilor: Înainte de alegerea unui echipament, este crucial să evaluați necesitățile specifice ale operațiunii dumneavoastră, inclusiv tipul și volumul de materiale care vor fi procesate, spațiul disponibil și bugetul.
 • Compararea Opțiunilor: Analizați diferitele tipuri de echipamente disponibile pe piață, luând în considerare caracteristicile, avantajele și dezavantajele fiecărui model în contextul specific al operațiunii dumneavoastră.
 • Consultarea cu Experții: Nu ezitați să solicitați sfaturi de la experți sau de la furnizori pentru a înțelege mai bine cum diferitele echipamente se potrivesc cu necesitățile dumneavoastră.

Întreținerea Echipamentelor:

 • Program Regulat de Întreținere: Stabiliți un program de întreținere regulat pentru a asigura funcționarea optimă și durabilitatea echipamentelor. Acest lucru include curățarea, lubrifierea și verificarea componentelor pentru uzură.
 • Instruirea Personalului: Asigurați-vă că personalul este bine instruit în ceea ce privește procedurile corecte de întreținere și operare a echipamentelor, pentru a preveni deteriorările și a asigura siguranța în utilizare.
 • Monitorizarea Performanței: Țineți evidența performanței echipamentelor pentru a identifica rapid orice scădere a eficienței sau probleme care necesită intervenție.
 • Înlocuirea Pieselor Uzate: Înlocuiți piesele uzate sau deteriorate în timp util pentru a preveni defecțiunile majore și pentru a menține echipamentul în cea mai bună stare de funcționare.

Tipuri de sisteme de macinare si amestecare

Sistemele de măcinare și amestecare sunt esențiale în diverse industrii, inclusiv în agricultură, alimentație, farmaceutică și chimică. Aceste sisteme variază în funcție de aplicabilitatea și specificațiile tehnice, pentru a se adapta nevoilor variate de producție.

 1. Sisteme de Măcinare:
 • Mori cu Ciocane: Folosite pentru măcinarea cerealelor și a altor materiale solide, morile cu ciocane pulverizează materialul prin impact cu ciocane rotative.
 • Mori cu Role: Ideale pentru măcinarea fină, morile cu role aplică presiune și forță de tăiere pentru a reduce materialul la dimensiuni dorite.
 • Mori cu Bile sau Sfere: Utilizate pentru materiale care necesită o măcinare ultra-fina, aceste mori folosesc bile pentru a pulveriza materialul printr-un proces de impact și frecare.
 1. Sisteme de Amestecare:
 • Amestecătoare cu Palete: Potrivite pentru amestecarea a două sau mai multe componente solide, aceste amestecătoare folosesc palete rotative pentru a asigura un amestec omogen.
 • Amestecătoare cu Tambur: Utilizate pentru amestecarea blândă a ingredientelor cu riscul minim de deteriorare, amestecătoarele cu tambur rotesc un container pentru a combina materialele.
 • Amestecătoare cu Riboane: Designul special cu două riboane interconectate asigură o amestecare eficientă a pulberilor sau granulelor, fiind ideal pentru amestecuri cu proporții variate de ingrediente.
 1. Sisteme Combinate de Măcinare și Amestecare:
 • Stații de Lucru Integrate: Aceste sisteme combinate oferă o soluție completă, integrând măcinarea și amestecarea într-un singur echipament, optimizând procesele de producție și reducând timpul de procesare.

Fiecare tip de sistem de măcinare și amestecare vine cu avantajele și particularitățile sale, fiind esențial să se aleagă soluția corectă în funcție de tipul materialului de procesat, gradul de finisare necesar și tipul de amestec dorit.

Moară cu ciocane THM cu ventilație

Moara cu ciocane THM cu ventilație de la Gewa Masch este un echipament inovator care combină eficiența măcinării cu capacitatea de transport a cerealelor, fiind ideală pentru procesarea și manipularea eficientă a cerealelor sau resturilor.

Caracteristici și Avantaje Principale:

 • Integrare a Transportului: Datorită rotorului integrat și ventilatorului inclus, moara nu doar că macină cerealele, dar și facilitează aspirarea și transportul acestora, fie că sunt întregi sau zdrobite, optimizând procesul de producție.
 • Construcție Stabilă: Carcasa fără vibrații asigură o funcționare lină și o durată de viață îndelungată a echipamentului, reducând necesitatea intervențiilor de întreținere și reparare.
 • Ciocane din Videa: Utilizarea ciocanelor fabricate din Videa, un material extrem de durabil, garantează o eficiență ridicată în măcinarea cerealelor și o rezistență sporită la uzură.
 • Flexibilitate prin Site Interchangeabile: Moara vine echipată cu o gamă largă de site, permițând utilizatorilor să ajusteze gradul de măcinare în funcție de necesitățile specifice, asigurând astfel versatilitate și adaptabilitate la diferite tipuri de cereale sau materiale.

Moară cu ciocane THM-A fără ventilație

Moara cu ciocane THM-A fără ventilație de la Gewa Masch este o soluție puternică pentru măcinarea cerealelor, optimizată pentru a oferi performanță maximă în procesul de măcinare. Lipsa suflantei integrată permite ca întreaga putere electrică să fie dedicată măcinării, îmbunătățind astfel eficiența generală.

Avantaje Principale:

 • Eficiență Maximă în Măcinare: Datorită absenței suflantei, toată puterea motorului este utilizată pentru măcinare, crescând astfel performanța de măcinare și eficiența energetică a echipamentului.
 • Carcasă Fără Vibrații: Designul robust al carcasei asigură o funcționare stabilă și reduce uzura, prelungind durata de viață a morii.
 • Ciocane din Videa: Ciocanele realizate din materialul dur Videa oferă o rezistență sporită și durabilitate, asigurând o măcinare eficientă a cerealelor pe o perioadă îndelungată.
 • Varietate de Site: O gamă largă de site este disponibilă pentru moara cu ciocan, permițând ajustarea finisajului produsului măcinat în funcție de cerințele specifice.

Considerații:

 • Manipularea Materialelor: Fiind lipsită de sistem de ventilație pentru transportul cerealelor, moara THM-A necesită echipamente separate pentru manipularea materialelor, ceea ce ar putea implica costuri suplimentare și considerații de spațiu.

Malaxor vertical TVM

Malaxorul vertical TVM de la Gewa Masch este conceput pentru a oferi soluții eficiente de amestecare a cerealelor cu diverse componente suplimentare, fiind ideal pentru producția de amestecuri omogene în industria alimentară, agricolă sau în alte sectoare care necesită combinarea precisă a mai multor ingrediente.

Caracteristici și Avantaje Principale:

 • Flexibilitate în Producție: Permite adăugarea componentelor suplimentare prin pâlnia de amestecare, facilitând crearea de rețete diversificate și personalizate.
 • Gură de Golire cu Supapă: Fiecare malaxor este dotat cu o gură de golire care include o supapă de închidere, oferind posibilitatea de a fi acționată electric, la cerere, pentru un control mai bun și o manipulare eficientă a produsului amestecat.

Opțiuni Disponibile:

 • Pâlnie de Golire în Partea de Sus: Această opțiune permite o evacuare superioară a materialului amestecat, facilitând transferul către alte etape ale procesului de producție sau stocare.
 • Pâlnie de Alimentare la Nivelul Solului: Oferă ușurință în încărcarea ingredientelor în malaxor, fiind ideală pentru operațiuni care necesită alimentare manuală sau mecanizată la nivelul solului.
 • Șnec de Amestecare Extins: Această caracteristică îmbunătățește eficiența amestecării, asigurând o distribuție uniformă a componentelor și un amestec omogen.

De ce sa alegi sistemele de macinare si amestecatoarele de cereale de la noi?

 

Tornamix - dozarea greutății controlată de calculator pentru amestecurile dvs. de furaje. Interfață utilizator ușor de utilizat. Stocarea/arhivarea documentatiei amestecurilor și consumurilor create.

Tehnologia de control

Soluția controlată de calculator pentru: dozare, macinare si transport.

Software-ul nostru TORNAMIX permite utilizatorilor să creeze ușor amestecuri datorită interfeței cu utilizatorul ușor de utilizat.
Crearea fisierelor de reteta permite o pregătire flexibilă și complet automată a hranei pentru animale. Functiile de preluare pentru retete finalizate faciliteaza punerea in aplicare.

Cu ajutorul unui calendar electronic, timpul de pornire poate fi setat pe baza zilelor sau orelor. În prezentarea generală a instalației se afișează grafic atât instalația de măcinare cât și cea de amestecare, precum și toți parametrii importanți pentru rețeta produsă.

Evidențierea colorată a datelor programate ușurează introducerea și verificarea datelor mixte și a componentelor stocate permanent pe un disc din controler. Numeroase funcții de service pentru monitorizarea sistemului înclină confortul de operare al TORNAMIX.

Avantaje ale sistemelor de uscare cereale:

 • Control integrat al computerului.
 • Max. 50 de rețete, 20 de componente, 10 căi de descărcare.
 • Tablou de comandă cu comandă dependentă de sarcină a morii cu ciocan, inclusiv sistem de cântărire.
 • Corecția automată pentru dozarea exactă.
 • Operarea prin intermediul ecranului extern și mouse-ul USB.
 • Opțional disponibil și cu panoul tactil industrial.

 

Moară cu ciocane THM cu ventilație

Datorită unui rotor integrat în moară, aceste echipamente rezolva, de asemenea, transportul de cereale sau resturi. Moara cu ciocane THM are un ventilator integrat pentru aspirarea cerealelor sau pentru transportul cerealelor zdrobite.

Avantaje:

 • Carcasă fara vibratii pentru o durată lungă de viață.
 • Ciocane din Videa.
 • O gamă largă de site pentru moara cu ciocan.

 

DATE TEHNICE

Tip

THM-D75
THM90
THM-D90
THM110
THM-D110
THM-DS110

kW

7,5
11,0
11,0
15,0
18,0
22,0

Dist. Transp. (m)

20
12
25/50
12
25/50
80

Tub - Ø (mm)

75
90
90
110
110
110

 

Moară cu ciocane THM-A fără ventilație

Mori puternice, deoarece toată puterea electrică este disponibilă pentru procesul de măcinare.

Moara cu ciocane THM-A nu are suflanta integrata pentru aspirarea cerealelor sau pentru transportul cerealelor mărunțite. Aceasta are, prin urmare, o performanță semnificativ mai mare de măcinare decât moara cu ciocan cu suflanta, deoarece întreaga putere de antrenare este disponibilă pentru procesul de măcinare. Cu toate acestea, pentru manipularea materialelor este necesar un echipament separat de manipulare a materialelor.

Avantaje:

 • Carcasă fara vibratii pentru o durată lungă de viață.
 • Ciocane din Videa.
 • O gamă largă de site pentru moara cu ciocan.

DATE TEHNICE

Tip

THM-A
THM-A
THM-A
THM-A
THM-A
THM-A

kW

4,0
7,5
11,0
15,0
18,5
22,0

Produs

Grâu / orz
Grâu / orz
Grâu / orz
Grâu / orz
Grâu / orz
Grâu / orz

Capacitate (kg/h)

800/470
1420/800
2650/1600
3050/1800
3450/1950
3800/2250

Debitul este valabil pentru sita - Ø 4 mm.

 

Malaxor vertical TVM

Malaxorul vertical TVM poate fi utilizat pentru a produce amestecuri de cereale și componente suplimentare. Componentele suplimentare pot fi adaugate prin pâlnia de amestecare. Fiecare malaxor este echipat cu o gură de golire cu supapă de închidere, care poate fi acționată electric la cerere.

Optiuni:

 • Pâlnie de golire in partea de sus.
 • Pâlnie de alimentare la nivelul solului.
 • Șnec de amestecare extins.

 

DATE TEHNICE

Tip

TVM20
TVM28
TVM37
TVM46
TVM55
TVM68

kW

3,0
4,0
5,0
5,5
5,5
7,5

Cap. (kg)

1000
1400
1850
2300
2750
3400

Ø (mm)

1415
1415
1415
1415
1730
1730

H (mm)

3575
4075
4575
5215
4985
5525